10 ting du kan gjøre innendørs når det er kaldt ute

10 ting du kan gjøre innendørs når det er kaldt ute

Med vinteren kommer lange, kalde og mørke dager. I den anledning gjelder det å ha listen klar for hvordan få maks ut av tiden man oppholder seg innendørs. Carmex lister opp TOPP 10 aktiviteter du kan gjøre inne når temperaturen synker.

Lese bøker

 

Fotos: ark.no, tanum.no og norli.no

 

For at du enkelt skal få en fantastisk leseopplevelse, har vi listet opp topp 5 bøker du bør lese nå:

 

Om du til vanlig ikke er en lesehest, byr også magasiner på masse spennende innhold som er mer kortfattet. Klikker du her kan du enkelt få tilgang til 50 av Norges mest populære blader for en slikk og ingenting. (Lenke: http://www.flipp.no/)

 

Spabehandlinger

 

Fotos: kicks.no og floraskin.no

 

Noen ganger er det viktig å stoppe opp i hverdagen, og sette av litt tid til seg selv. Da er egenpleie den perfekte løsningen, og det trenger ikke ta lenger enn 30-40 minutter. Følg disse trinnene for den beste hjemmebehandlingen:

  1. Masser inn en kur i håret, og la den sitte i i cirka 20 minutter for best effekt.
  2. Skrubb vekk døde hudceller på leppene og påfør et tykt lag med leppepomaden Carmex
  3. Ta på en fuktighetsgivende ansiktsmaske, krem eller sheet, la være på i ca 15 min.
  4. Mens ansiktet og leppene får pleie, kan du bruke ca ti min på å skrubbe kroppen, og gjerne en skrubb med små korn – disse trenger best gjennom huden.
  5. Når du er ferdig med overnevnte, ta en lang og varm dusj eller bad. Kanskje med litt bobler eller avslappende oljer.
  6. Deretter bør du smøre deg inn med en fuktighetsgivende krem, og igjen påføre Carmex for myke og freshe lepper.
  7. Hopp inn i et behagelig antrekk, og bruk resten av kvelden til å slappe av!

 

Hjemmetrening – eller innendørstrening!

 

Du trenger ikke bevege deg utendørs for å få en skikkelig treningsøkt. Enten du ønsker å trene styrke, utholdenhet, fleksibilitet eller avspenning kan du på nettet finne en rekke ulike online-treningsprogrammer du kan gjøre på stuegulvet. YouTube er en enkel og gratis! måte å variere treningsøktene dine på. Her kan du finne alt fra yoga til dans. Vi digger også programmene fra Webtrening.no, men anbefaler deg også å sjekke opp om ditt lokale treningssenter har et online-program.

 

Vil du derimot ut av huset en tur, finnes det mange aktiviteter som finner sted innendørs; buldring, klatring, svømming og yoga er alle aktiviteter som stimulerer både kropp og sinn.

 

Spille Nintendo

 

Fotos: komplett.no og nintendo.com

 

Nintendo dominerte 90-tallet, og nå er det geniale spillet tilbake for fullt. Gå til innkjøp av den originale spillkonsollen (finnes på finn.no), eller kjøp en retroversjon på nett. Her kan du bryne deg på klassikere som Super Mario World, Mario Bros Zelda, eller Donkey Kong. Vi lover at spillopplevelsen er enda bedre enn før – om mulig!

 

Lage fotoalbum

 

Polaroid Zip Mobile Printer

Foto: elkjop.no

 

Før i tiden fremkalte man bilder, og plasserte de pent i fotobøker. I dag har mobilen overtatt for digitalkameraet, og bildene forblir gjerne på PCen. Slutt med det! Fremkall bildene fra mobilen, og sett av en kveld der du lager et fotoalbum. Ingenting er hyggeligere enn å gå igjennom gamle minner, og gi de den plassen de fortjener.

 

Organisere garderoben

 

Enten du trenger å frigjøre plass, eller bare freshe opp garderoben – kalde og mørke dager er perfekt for nettopp det formålet. Kast plagg du aldri bruker, sorter etter farge eller omorganiser plasseringene for et nytt uttrykk. Husk: Ikke kast klær, men heller gi det bort til noen som trenger det. For eksempel frelsesarmeen eller andre frivillige organisasjoner.

 frelsesarmeen

 

Sy-om

 

Foto: Jennyskavlan.com

 

Hva med å sprite opp noen av plaggene i garderoben, eller kanskje sy-om et helt antrekk? En av pionerne på dette området er Jenny Skavlan, som stadig vekk legger ut ulike oppskrifter på egen blogg – her vil du garantert finne masse inspirasjon og gode tips på veien! (Lenke: http://www.jennyskavlan.com) Denne kreative og utfordrende aktiviteten kan man kose seg med akkurat når det skulle passe en selv – det eneste du trenger er en symaskin og en god dose fantasi!

Foto: Jennyskavlan.com

 

Bake, bake kake

 

Er du glad i å bake, eller spise bakverk? Da er denne aktiviteten noe for deg. Let frem oppskriften enten i en bakebok eller på nett, og utfordr deg selv på nye, deilige, og smakfulle godbiter. Hva med rykende, ferske kanel- eller skoleboller? Ellers kan også baking brukes til hverdagsfornuft; grove rundstykker eller hjemmebakt brød. Det er husmorspoeng av ypperste klasse!

 

Bøtte-ballett

 

Finn frem kluten og bøtta, og sving deg om hjemme med skurekosten. Ingenting er deiligere enn et nyvasket hjem, og ja, vasking kan også ansees som en liten treningsøkt. Er du i det effektive hjørnet, rekker du kanskje også over områder som sjeldent får den vasken det fortjener: ovner, kjøleskap og vinduer! Vi kjenner allerede lukten av en nyvasket bolig …

 

Seriemaraton

 

Hvis overnevnte aktiviteter virker for krevende, er du nok heller i modus for å se en serie eller to. Vi vil anbefale deg serier som blant annet Westworld, Stranger Things, Game of Thrones, OJ Simpson – Made in America, The Americans eller nykommeren The Crown. Eller hva med å pløye gjennom hele Norges favorittserie, Skam?

TV show

Fotos: hbo.com, nrk.no og fandom/wikia.com