6 ting de tøffeste jentene gjør i 2017

6 ting de tøffeste jentene gjør i 2017

Ingenting er som en god dose adrenalin for å virkelig kjenne at man lever. Er du en aktiv person som ønsker et realt kick er det heldigvis en rekke kjente (og ukjente) arrangementer og opplevelser å se frem til i 2017. Carmex har finkjemmet nettet og funnet frem til listen over de seks mest adrenalinspekkede tingene å gjøre i 2017 – tar du utfordringen?

Carmex gir deg 6 ting de tøffeste jentene gjør i 2017.

 

  1.  Vinterens skiopplevelse

ingalami-2016-6-003

Foto: Geir Olsen/ Birken

De fleste sporty jenter liker å ha ski på beina hele vinter gjennom, og reiser gjerne land og strand etter gode snøforhold. Er du en av dem? Da bør du i løpet av kommende vintersesong delta på et utfordrende og opplevelsesrikt skirenn.  Vi anbefaler deg å melde deg på Ingalåmi – jentenes eget skirenn på Lillehammer, som i år fyller hele 25 år. Både start og mål er på Birkebeineren Ski stadion, og du kan velge mellom 2 distanser: 15 km og 30 km. Etter målgang er det after ski i Ingas Versthus, hvor det fristes med både trubadur og god stemning. Ingalåmi passer perfekt for den aktive jentegjengen, som tar utfordringer på strak arm!

Les mer om arrangementet her

  1. Brevandring i fantastiske omgivelser

boverbreen-07-08-15_ove1

Foto: Ove Nestvold/ Aktiv i Lom

I Jotunheimen eksisterer det mange breer du kan vandre på. Området byr på flate breer med lite sprekker, og bratte breer med mange sprekker og tårn. De flate breene blir ofte krysset for å nå en fjelltopp, mens de mer spektakulære breene blir brukt til opplevelser. På brevandring kan du få en hyggelig tur hvor du kan observere sprekker, grotter og tårn i isen. Brevandring kan også være en mer aktiv og eksplorerende tur, hvor du for eksempel kråler i tuneller av is, blir firt ned i en sprekk eller klatrer med isøkser i en isvegg. Sistnevnte er imidlertid for de aller tøffeste.

Det finnes flere selskaper du kan kontakte for brevandring, der i blant Aktiv i Lom: http://aktivilom.no/blaisturer

  1. Arrangementet for deg som liker å løpe

Artikkelen fortsetter under bildet.

ecotrail

Lyst til å gjennomføre et løp med mening? Da er EcoTrail noe for deg – løpet med fokus på både miljø og kulturarv. Her er 90 prosent av løypa lagt opp på stier og grusveier, hele tiden i hjerte av Oslo. Traseene går forbi signalbygg og gjennom områder som har betydd mye for byens industrielle historie. Alle kan delta i løpet, så her gjelder det å finne den løypa som utfordrer treningsformen din. Velg mellom distanser fra 10 km, til den tøffeste ruten på hele 80 km! EcoTrail gjennomføres 20. mai 2017, så vær rask, påmeldingen har allerede startet.

Her kan du lese mer om løpet: http://ecotrailoslo.com

  1. Surfecamp i Unstad (Lofoten) – et av verdens vakreste steder

unstad

Lofoten er kanskje en av verdens vakreste steder, og i seg selv alene verdt turen. Men på nordsiden av Vestvågøy, ligger det en liten hemmelighet som vil – om mulig – gjøre turen enda bedre. Vi snakker selvfølgelig om surfeparadiset Unstad. De siste årene har Unstad blitt en storfavoritt blant erfarne surfere, så vel som nybegynnere. Og ikke uten grunn; her går mektige atlanterhavsbølger og utsøkte naturlandskap hånd i hånd. På Unstad finnes det en rekke surfeprogrammer å velge imellom, tilpasset både ferdigheter og varighet. Om du ikke har en reisepartner, gjør det ingen ting. Mange velger å reise på surfecamp alene, da det er en meget sosial arena og en ypperlig mulighet til å etablere nye vennskap.

 Her finner du alt du trenger å vite om surfing i Unstad: www.unstadarcticsurf.com

  1. For den modige: Strikkhopping fra Vemorksbrua

strikkhopp-hwl

Foto: Sara Madeleine Sundal Ormaasen

Ta med en venninne eller en hel gjeng, og opplev et adrenalinrush ved å hoppe i strikk i det 84-meter dype Rjukanjuvet. Erfarne hoppere omtaler hoppet som helt spesielt og utrolig rått, da det er som å hoppe i en trakt. Her ser du, og føler du, at bakken kommer mot deg i rasende fart – ja, dette er kanskje det nærmeste du kommer basehopping i Norge, uten å være basehopper. Strikkhopping fra Vemorksbrua er åpent fra 20 mai og ut september.

 Her kan du lese mer om strikkhopping fra Vemorksbrua

  1. Adrenalinkick med rafting!

glade-jenter-sjoa

Lyst til å oppleve en av de beste elevene for rafting i verden? Da er Sjoa i Norge stedet. På grunn av elvas ulike nivåer og varierende vanskelighetsgrad tiltrekker Sjoa seg alt fra turister som ønsker å oppleve rafting på sitt beste, til profesjonelle elvepadlere som vil utfordre de enorme naturkreftene elven har å by på. Sjoa er perfekt for deg som ønsker en naturopplevelse utenom det vanlige, hvor fosser, stryk og trange juv står i fokus. Velg mellom alt fra dagstur, til kort- eller langtur, familierafting eller rafting ekstrem. Alt av utstyr kan du låne på Sjoa Raftingssenter.

Her finner du alt du trenger å vite om rafting i Sjoa: www.sjoaraftingsenter.no