Hvordan ta vare på leppene i de ulike sesongene?

Hvordan ta vare på leppene i de ulike sesongene?

Mange mennesker har en daglig hudpleierutine for ansiktet sitt, men glemmer å ta vare på sine lepper. Huden på leppene er mykere, mer følsom, og tar lett skade når de utsettes for ytre elementer. Siden leppene ikke produserer olje, trenger de ekstra omsorg for å holde seg hydrerte.

Vinter vs Sommer

I løpet av sommeren har vi en tendens til å bruke mer tid utendørs, utsette våre lepper for tørrhet, solbrenthet og solskader på grunn av varme og UV-stråler. I løpet av vinteren, kan det være enda vanskeligere å opprettholde friske, myke lepper. Store temperaturforskjeller (når det er kaldt ute og varmt inne) og piskende vintervind kan sette sine spor på leppene. UV-stråler kan også fortsatt gjøre skade, selv på den kaldeste vinteren.

 

Her er 7 enkle sommer- og vinterleppetips for å hjelpe dine lepper stråle uansett årstid:

  • Ikke slikk leppene! Spytt trekker fuktigheten ut av leppene siden det fordamper og gjør problemet verre.
  • Drikk rikelig med væske, særlig vann – og hold deg hydrert. Hva med en vannflaske hvor du kan tilsette ekte frukt for god smak?sagaform fresh flaskesett frukt klar
  • Bruk fuktighetsgivende leppepomader  som holder på fuktighet slik at leppene forblir hydrerte. Hvis du ikke er allergisk mot solkrem, bruk et produkt med bredspektret SPF 15 eller høyere, ikke bare på sommeren men alltid når du er utendørs.
  • Leppestift som er blanke eller som inneholder mye glans med lite til ingen farge kan være potensielt skadelig for leppene fordi de kan tiltrekke UV-stråler. Prøv en trelags tilnærming for ekstra beskyttelse: bruk en leppepomade med solfaktor, etterfulgt av en farget leppestift, så avslutt det hele med litt glans.
  • Ved å skrubbe leppene jevnlig fjerner man død hud og leppene blir sunne og frisk. Du kan enkelt lage din egen skrubb ved å blande like deler brunt sukker, vann, salt og honning.
  • Dekk ansiktet om vinteren, spesielt på vindfulle dager.
  • Bruk en fuktighetsspray i tørre omgivelser som hjelper deg å holde huden og leppene hydrerte.Body shop vitamin e face mist