6 trinn for sunn og frisk hud

6 trinn for sunn og frisk hud

Ønsker du mykere hud? Adopter trinnene nedenfor i din daglige hudpleierutine og føl forskjellen:

1. Vask ansiktet hver morgen og kveld.

Bruk en mild rensekrem som passer din hudtype (fet, tørr eller kombinasjon) hver morgen og kveld for å fjerne oljer, støv, skitt, solkrem og pollen.

2. Fukt.

Når du kommer ut av dusjen om morgenen, og etter du vasker ansiktet om natten, kan du bruke en ansiktskrem og fuktighetsgivende bodylotion med en gang for å binde fuktigheten i huden din. Dette hjelper huden å se og føles myk og glatt, som også kan bidra til å redusere synligheten av rynker.

3. Hold deg hydrert.

Det er viktig å drikke nok vann hver dag. God hydrering på innsiden bidrar til å fukte huden, og vil gjøre at huden beholder den myke og glatte følelsen på utsiden.

4. Bruk solkrem og unngå overdreven soling.

For å bidra til å forhindre for tidlig aldring, rynker og hudkreft, er det viktig å bruke solkrem med minst faktor 30 hver dag du er ute, ikke bare på solfylte dager.

5. Spis sunn mat.

Maten du spiser kan ha en stor innvirkning på huden din. Spis mat som er rik på omega-3 fettsyrer, for eksempel olivenolje, laks, valnøtter og mandler. Disse gir viktige næringsstoffer til huden din som igjen bidrar til å forhindre hudskader, og fremmer sunnere og glattere hud.

6. Eksfolier – forsiktig.

Huden fornyer seg selv hver 30. dag. Hvis gamle celler forblir, kan de bidra til «grått» og kjedelig utseende med urenheter. Eksfoliering hjelper å stimulere dannelsen av glatt og frisk hud, og forbedrer også ytelsen av dine andre hudpleieprodukter. Bruk enten et mildt produkt som finnes i din lokale butikk, eller en «oppskrift» for en av de mange variantene man kan lage hjemme. Ansiktshud krever mild peeling, så bør du vurdere et produkt med «perler» i stedet for krystaller som kan være for grovt på følsom hud. Huden på ryggen, hender og føtter tåler sterkere eksfoliering. For ansiktet, vil én eller to ganger ukentlig peeling vanligvis gjøre utslaget. For kroppen kan peeling i dusjen gjøres oftere – i forhold til hva huden din tåler.