Utetreningsøkta du kan gjøre uansett vær med PT-Pia

Utetreningsøkta du kan gjøre uansett vær med PT-Pia

PT-Pia har laget "Carmex-økta", som du kan gjøre hvor som helst, når som helst, også på kalde vinterdager, uavhengig av været.

Ved hjelp av en benk får du gjort øvelsene du skal, uten å måtte rulle rundt på en kald bakke med armer og bein. I samarbeid med Carmex  har Pia Seeberg  satt sammen en treningsøkt som lar seg gjennomføre uansett sesong.

 

Treningsøkten er filmet når det er snø på bakken, som gjør det enklere for deg å virkelig se hvordan en økt kan se ut når bakken er hvit og kanskje litt glatt!

 

 

Pia: Slik gjør du det 

 

Som du ser har jeg denne gangen laget to forslag til øvelser. Hvis du har trent en stund, gå for level 2, og hvis du er litt mer nybegynner på denne type øvelser, gå for level 1. Du skal gjøre 8 repetisjoner av hver øvelse, så mange runder du klarer på 15 minutter. 15 minutter er kun et forslag som jeg syns passer bra, så her kan du gjerne skalere økten både opp og ned. Notér gjerne ned hvor mange runder du klarer, slik at du har noe å sammenlikne med til neste gang du tester økta.

 

Øvelsene

 

  1. Step up – enten gjør du annethvert bein hele veien, eller så kjører du 8 reps på det ene beinet, med knetrekk, før du bytter. Variant 2 er mer utfordrende fordi den setter større krav til balanse og koordinasjon, i tillegg til at den kan oppleves mer utfordrende for noen.
  2. Push ups – enten kan du gjøre vanlig push ups til benk (level 1), eller så kan du legge til et klapp på hver rep (level 2).
  3. Ryggtrekk – denne er samme på både level 1 og 2, der målet er å kjenne at du får god kontakt med ryggen, og hele tiden kjenne at du presser overarmene og albuene oppover. Slapp av i nakken.
  4. Båten – enten kan du kjøre den statisk, der du holder posisjonen i 30 sekunder (level 1), eller så kan du legge til en bevegelse, slik at du ender på 8 repetisjoner (level 2).
  5. Burpees – enten gjør du en burpee der du hopper opp, som vanlig, på slutten (level 1), eller så kan du driste deg til å hoppe opp på benken for hver rep (level 2).