Slik får du en naturlig, fresh look

Slik får du en naturlig, fresh look

Det å legge den perfekte sminken kan være en utfordring for mange, men det trenger faktisk ikke være så vanskelig å få til en naturlig look. En av Norges største stylister og make-up-artister, Marthe Kveli Valberg, har delt sine tips til å legge en naturlig og fresh sminke til hverdags.

Sminketips steg for steg.

For å få en perfekt hverdags-make-up er det noen nøkkelprodukter som er viktigere enn andre å investere i.

– For min del starter jeg alltid make-up-rutinen med en dusj med fuktspray, etterfulgt av en god base i t-sonen, som jevner ut huden og dekker store porer, forteller Valberg.

Videre anbefaler Valberg at man smører huden med en god og fuktig foundation, tilsatt noen dråper setting spray. Da har du lagt basen slik sminken holder hele dagen.

Årets store sminketrend er fokus på leppene, og for å få de perfekte leppene anbefaler Valberg å bruke Carmex  enten under leppestift eller alene.

– Leppene peeler jeg et par dager i uken med en skrubb, og da er jeg avhengig av å legge Carmex på etterpå, for å pleie leppene. Jeg bruker Carmex uansett om jeg ønsker å bruke leppestift og/eller gloss over, forteller hun.

Hvis man i tillegg ønsker litt større lepper, kan du benytte følgende fremgangsmåte:

  1. Skrubb leppene godt med fingertuppene (små korn i skrubben er best!)
  2. Plei leppene med et godt lag av Carmex
  3. Påfør en plumper-lipgloss som stimulerer blodstrømmen slik at blodet gir leppene en liten hevelse.

 

Hvis man i tillegg ønsker en farge på leppene, bør du gjøre som Nora i Skam, og legge på en fargerik leppestift i et eller naturlig sminket ansikt. Superfresht! På kinnene, derimot, anbefaler Valberg å la sterke farger ligge.

– Deretter tilfører jeg glød med litt solpudder (tilpasset naturlig hudtone og uten glitter!), og et hint av shimmer, før jeg fyller inn brynene med enten øyenskygge eller en vokspenn.

Videre påfører stylisten en øyeskyggebase på øynene, og forteller at hun legger en lysere tone på lokket, med en mørkere farge i globalen. Avslutningsvis fullfører hun gjerne looken med en enkel og tynn eyeliner under øynene. Mascaraen er ifølge sminkøren valgfri.

– Selv bruker jeg ikke mascara til daglig, men mange liker å avslutte med det, forklarer hun.

Topper du denne looken med en naturlig farget blush vil du hele døgnet se både fresh og naturlig ut!